dilluns, 30 de gener del 2012

30 de gener: Dia de la Pau

El dia 30 de gener és el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) És el dia que es commemora la mort de Mahatma Ghandi i ja des de l'any 1964 s'ha establert com un dia per parlar i reflexionar de la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Nosaltres hi farem la nostra petita aportació parlant d'un cantant i compositor que ha fet molt per la pau: Bob Dylan. Nascut als Estats Units l'any 1941 ha estat tot un referent en el món de la música folk i de la música rock. Ell i  altres joves de la seva generació estaven convençuts que amb les seves cançons podien combatre la injustícia, la desigualtat i la guerra.

També hem iniciat un Fórum al Moodle on cada u de vosaltres hi ha de donar la vostra opinió i buscar un vídeo amb cançons i lletres que parlin sobre la pau, la no violència, la igualtat d'oportunitats.... Trobareu més explicacions al Moodle.

La meva amiga Flora del bloc Fem música a l'Àusias March, ha fet un magnífic treball de recopilació de les diferents versions que s'han fet d'una de les seves cançons més famoses "Blowing in the wind" (Escolta-ho en el vent). Podrem escoltar-la en català, en castellà i en anglès (que és la versió original), i a més la podrem tocar amb la flauta.