dilluns, 12 de març del 2012

2n ESO. Forum "Dia de la Dona treballadora"

El dia 8 de març com tots sabeu va ser el Dia Internaciona de la Dona Treballadora i a l'aula de Música li vam dedicar tota una classe i hem fet algunes activitats.
Amb els alumnes de 2n d'ESO també hem iniciat un Forum a través del Moodle i m'ha semblat molt interessant la reflexió que la Mireia Iglesias d'una banda i la  Cristina Fontgivell Eva López d'altra banda, han fet sobre aquest dia i la situació de la dona a través de la història. Amb el seu permís publico íntegrament els seus textos i el vídeo que ens ha fet arribar la Mireia. Moltes gràcies a les tres!!

Mireia Iglésias
"Crec que és molt injust el que ha fet la història amb la dona en el context de la música. trist

Hi ha moltes dones que s'han volgut dedicar a la música i crec que no és just que no els hi hagin deixat fer-ho. Perquè vol dir que tampoc els hi han deixat expressar-se de la manera que elles volies, ja que la música n'és una. enfadat

No trobo just que la història (no només en el tema de la música) hagi discriminat tant a les dones. No entenc que tenen les dones que facin que els homes es creguin superiors.

Per culpa d'això, molt de talent per part d'aquelles dones s'ha perdut. Crec que si a aquelles dones els hi haguessin deixat composar ara mateix aquelles cançons serien grans èxits.

També crec que les dones van ser molt valentes, ja que van lluitar per aconseguir el que volien.

Vaja, que si els homes no van deixar que les dones composéssin i es dediquessin al món de la música va ser perquè tenien por. Por de que les dones fossin millors que ells composant. burleta

Aquí a sota us poso l'adreça d'un vídeo que fa veure la discriminació de la dona al llarg del temps. Crec que és molt bonic i a més la música (Gladiator) és maquíssima i dona forces per continuar defensant allò que vols. Com van fer les dones amb la música."




 Eva López i Cristina Fontgivell

"El que ha fet la història amb les dones no és just sota cap concepte. És ben complicat trobar avui en dia un treball i per les dones encara ho és més. Si ja es complicat trobar treball, en la música resulta molt més difícil, les tendències masclistes sempre han estat rodejant-nos i les dones no ens hem pogut incorporar plenament al mercat de la música, encara i així la societat evoluciona i comença a acceptar-nos. Per molts homes que hi hagués en l'antiguitat, hi havia d'haver dones, ja ho diu la frase feta:
Darrere d'un geni, hi ha un gran dona.
 
El que volem les dones és estar davant amb els genis masculins i aconseguir equiparar-los amb els genis femenins."