dijous, 6 de novembre del 2014

El Barroc a Europa amb Thinglink

https://www.thinglink.com/scene/394511099606597632#tlsite

 Et sona? És Barroc
Comencem el Barroc i el comencem fent una activitat d'aproximació i coneixement d'alguns  dels compositors d'aquesta època. (Et sona? És Barroc)

Segur que a molts d'ells ja els coneixeu (El Barroc a Europa. TEST Educaplay) (Vivaldi, Bach, Pachelbel, Purcell, Händel, Telemann, Lully, Rameau, Albinoni ...) i a més segur que també heu sentit molta música que no sabieu que fos música del Barroc (És Barroc el que sentim? TEST Educaplay).

L'activitat que proposo és un treball que ja hem fet amb els alumnes de 3rESO altres anys (curs 12-13 online i curs 13-14 amb Apps). Com podreu veure teniu la possibilitat de fer-lo amb l'ordinador o utilitzar aplicacions mòbils.

OPCIÓ 1: amb ordinador
Es tracta de fer una imatge interactiva amb Thinglink. En aquesta imatge hi posarem  informació de text, imatges i vídeo. (AQUÍ hi ha un tutorial de com començar amb Thinglink)
La imatge és un collage de compositors del Barroc que inclou un mapa d'Europa. Aquest collage el farem  amb una altra eina 2.0: piZap.(si teniu altres opcions, escolliu la que més còmoda us sigui)

Quins passos hem de seguir?: 

PAS 1:
1-busquem una imatge de cada un dels compositors del nostre collage i un mapa polític d'Europa.

PAS 2: crearem el collage. El nombre d'imatges dependrà del nombre de compositors que hi vulguem posar. Recordeu que una de les imatges ha de ser un mapa polític d'Europa. Aquí teniu les instruccions a seguir:



1- Entrem a piZap 2- Cliquem a "Make a Collage"
3- Seleccionem el disseny segons el nombre d'imatges que posem en el treball 4- Decarreguem el collage (no cal fer "Save")


PAS 3: comencem a fer el nostre treball amb Thinglink (AQUÍ teniu un tutorial). A cada imatge hi posarem 4 punts d'informació:
1- el nom del compositor;
2- país de naixement i dates naixement i mort (amb una imatge del lloc on va nèixer)
3- un vídeo (amb el títol de l'obra i el tipus de forma musical que és: una òpera, un concert, un cànon..);
4- informació d'interés o curiositat sobre l'autor (no s'hi val copiar i enganxar!)
Utilitzarem la mateixa icona de Thinglink per donar el mateix tipus d'informació a cada imatge. 


Llocs de consulta on buscar informació o música dels compositors:,  El Barroc a Europa (Wix), Viquipèdia, Música del Barroco I (Glogster), Música del Barroco II (Glogster) fet per Ramón Estebanez.

OPCIÓ 2: amb Apps Mòbils

L'objectiu és exactament el mateix: crear una imatge interactiva dels compositors Barrocs amb Thinglink, però utilitzant aplicacions mòbils. Els passos a seguir són també els mateixos.

Quines Apps podem utilitzar?:

Moldiv (collage) Pic+Pic (collage) Thinglink (imatge interactiva)

Aquest és un tutorial que vaig fer l'any passat on s'explicat com fer una imatge interactiva amb l'app de Thinglink (Apple i Android)



Aquí us deixo l'exemple que he fet. Està fet amb eines 2.0