dimecres, 4 de maig del 2016

El piano i el clave. Diferències. 1r ESO

Un 4 de maig, un dia com avui, però  de l'any 1655,  va néixer Bartolomeo Cristofori, l'inventor del piano. L'any passat (any del 360é aniversari del seu naixement) Google li va dedicar  un Doodle  (cliqueu i veureu què passa).

Bartolomeo Cristofori músic italià dedicat a la construcció d'instruments, fou l'inventor del piano. Com ja hem explicat a classe, el piano rep aquest nom perquè, a diferència del clave, és un instrument que pot fer "fortes i pianos" i a còpia de dir "fortepiano" van acabar reduint-li el nom fins que li va quedar el nom de piano.

Tot i ser de la mateixa família, i tenir un aspecte força similars, el piano i el clave són força diferents.
piano clave

La Judit i la Cèlia, alumnes de l'institut, ens ho expliquen en aquesta presentació feta per elles mateixes amb Educreations (una app per dispositius mòbils)


També tenim aquesta altra presentació que ens pot servir per mirar amb més deteniment les diferències entre aquests dos instruments.
http://cmapspublic2.ihmc.us/rid=1J6FT6TMN-290GFF2-XBF/DIFERENCIAS%20PIANO%20Y%20CLAVE.cmap

Per repassar a casa, caldrà fer aquestes dues activitats Educaplay

1- Parts del piano. MAPA
2- Clave i piano. Diferències. TEST


Acabarem veient The Piano Guys "en acció" en una magnífica interpretació de la cançó What Makes You Beautiful del grup One Direction.

2 comentaris:

LAURA 1rA ha dit...

A MI LA VERITAT ES QUE AQUEST BLOC NO HEM VA GAIRE BE PER TROBAR LES COSES, ES A DIR, HEM COSTA MOLT TROBAR ELS EXERCICIS, O VIDEOS...ETC.

musicaade ha dit...

Gàcies Laura per la teva opinió. Ho tornaré a explicar i mirarem de buscar solucions perquè us sigui més fàcil trobar tot el que fem amb els de 1r d'ESO.