dimecres, 3 de maig del 2017

The Scientist (COLDPLAY). PARTITURA per FLAUTA

https://musicaade.wixsite.com/thescientistcoldplay
Aquest Concert de Primavera tindrem ocasió de sentir dues cançons de Coldplay. A la ja tradicional Viva la Vida, li sumem The Scientist, una bonica cançó del grup britànic liderat per Chris Martin que hem començat a tocar amb el conjunt instrumental de 2n i 3r d'ESO.

Es tracta d'una balada que comença amb un ostinato de quatre acords  de piano que es repeteixen de manera insistent i que, com podreu veure, li donen un aire força hipnòtic.

El vídeoclip que acompanya la cançó ens mostra a un home que va retrocedint en el temps (per mi una metàfora del pas de la vida) a la recerca d'una segona oportunitat amb la dona a qui ha estimat. Aquest retrocedir en el temps ens va portant, a través de diferents escenaris, al moment zero en el que es produeix el fet que marca la història i és argument de la cançó i que no us desvetllaré perquè cal que mireu el vídeo fins al final.

Al 2003, "The Scientist" va guanyar diversos premis com l'atorgat per  l'MTV a millor vídeo i millor director. També va ser nominat als Grammy l'any 2004.

No us perdeu la versió de Boyce Avenue amb Hannah Trigwell . També és molt interessant la versió de Julien Mueller i Lina Brockhoff.